Garanties en klachten

Is er volgens jou iets mis met je artikel dat je bij BraidOfRevolution hebt gekocht? Dat is natuurlijk super vervelend en wij gaan dat zeker proberen op te lossen! Op alle geleverde artikelen zijn de garantiebepalingen 3 maanden van toepassing voor zover dit fabricage- en materiaalfouten betreffen.


Zodra een artikel door iemand anders dan BraidOfRevolution wordt gerepareerd, dan vervalt de garantie. Ook vervalt de garantie wanneer jijzelf het artikel hebt aangepast of hebt laten aanpassen aan jouw specifieke wensen.

Het verlies van de Revolution Elements en strass steentjes op de Revolution Elements vallen niet onder de garantie.

Roestschade als gevolg van onvoldoende zorg (niet schoon en droog houden van de frontriem),  of geweld van buitenaf (bijvoorbeeld: het artikel komt in contact met paardentanden, spijkers, schroeven of is beschadigd door schuren en trekken) valt ook niet onder de garantieregeling.

 

Een klacht willen wij graag samen met jou proberen op te lossen. Neem bij een klacht daarom altijd eerst contact op met onze klantenservice, via BraidOfRevolution@gmail.com

Foto's zeggen meer dan woorden! Mail ons je klacht, foto en bestelnummer of klantnummer en wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Belangrijk bij het retourneren van een artikel met een klacht: 

  • Retourkosten zijn voor koper.
  • Pak het artikel goed in en plak de verpakking stevig dicht.


Zodra je retourzending ontvangen is, krijg je hiervan een bevestigingsmail.